Konference WEDHIA 2021

16-17. prosince se koná mezinárodní workshop WEDHIA, který je tematicky zaměřen na protnutí humanitních věd a digitálních technologií. 

9. 11. 2021

Mezinárodní konference WEDHIA je součástí 4letého projektu, který se zabývá myšlenkou protnutí vědy a humanitních oborů. Projekt podporuje nové návrhy kurzů, které integrují digitální technologie do humanitních oborů. Konference WEDHIA je organizována jako platforma, která spojuje mezinárodní komunity vědců, pragmatiků a politiků se zájmem o tuto integraci.
Téma letošního ročníku je „Spojení humanitních věd a digitální transformace: Retrospektiva a vyhlídky“. Konference se mimo jiné bude dotýkat toho, jak lze konvenčně uznávanou pedagogiku humanitních a společenských věd přetvořit, renovovat, pozvednout nebo transformovat v době plné digitálních příslibů a digitálních nebezpečí.

Konference se koná 16-17. prosince 2021.

Více informací

Příspěvky konference se budou týkat konkrétně těchto témat:

The Fusion of Humanities and Digital Transformation: Concreate Demonstrations
Tato tematická část bude zkoumat transformaci staromódních kurzů na moderní nejen pomocí nových metod, ale také zkoumáním nebo zkušenostmi s alternativními ontologiemi.

Forging the Co-Teaching Culture
Budou diskutovány zkušenosti získané z procesu společného vyučování, počínaje organizací týmu až po otázku dělby práce při plánování kurzů a navrhování osnov. Bude probírána rovnováha mezi používáním technologií a učením, dynamika týmové práce ve výuce a spolupráce mezi instruktory z různých oborů, od vědy (inženýrství) po humanitní vědy, v étosu „dvou kultur“.

Digital Promises and Perils: Data and Tools
Tato část bude pohlížet na pedagogické prostředí z hlediska velkých dat a digitálních nástrojů. Tyto nástroje zahrnují: programovací jazyk, statistický software, umělá inteligence, strojové učení a zpracování přirozeného jazyka, extrakce textových informací, zpracování prostorových informací, hry, vizualizace, roboti, chatboti, aplikace, VR, AR a business analytics.

Studentská setkání
Stejně jako u předchozích ročníků, i letos se bude pořádat studentské setkání. Toto setkání je však pouze na pozvání.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info