Online workshop DARIAH-CZ

Přijďte si poslechnout přednášky o možnostech podpory, kterou DARIAH-CZ nabízí, z řad zahraničních hostů i zástupců národního uzlu LINDAT/CLARIAH-CZ.

21. 9. 2021

Cílem jednodenního národního workshopu DARIAH-CZ je zvýšit povědomí o národní infrastruktuře pro digitální humanitní vědy a zároveň sdílet zkušenosti s budováním výzkumných infrastruktur v jiných evropských zemích. Program workshopu se bude zabývat širokou škálou témat souvisejících jak s budováním infrastruktury, tak s jejím využitím ve výzkumu. 

Workshop se koná 21. 10. 2021 přes Zoom. 

Součástí programu budou například tyto přednášky:

  • Forty-five Years of the Oxford Text Archive: from magnetic tapes to CLARIN-UK
    Martin Wynne, National Coordinator in the UK for CLARIN
    Oxford Text Archive již od roku 1976 sbírá digitální zdroje a dává je k dispozici výzkumným pracovníkům v humanitních oborech. Přednáška představí vývoj tohoto textového archivu a to, jak se proměnil v důvěryhodné úložiště v rámci digitální výzkumné infrastruktury ve Velké Británii a jako centra CLARIN.

  • What Can DARIAH Central Do For You? The DARIAH Coordination Office and Fostering Arts and Humanities Research in Europe
    Edward Gray, DARIAH-EU National Coordination Officer (Huma-Num, Paris, France)
    Přednáška představí různé způsoby, jakými ústředí DARIAH pomáhá podporovat výzkum v celé Evropě. Budou představeny konkrétní příklady toho jak DARIAH podporuje výzkum v oblasti umění a humanitních věd, od školení a vzdělávání až po finanční podporu, logistickou pomoc a poskytování prostoru pro setkávání odborníků.

Informace o workshopu Registrační formulář

Podrobnosti o akci a jednotlivých přednáškách naleznete na stránkách projektu. Celý workshop bude probíhat v angličtině, registrace je zdarma. K účasti na akci je nutné se zaregistrovat vyplněním formuláře.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info