Registr kurzů DARIAH v novém kabátě

I když se může zdát, že Digitální humanitní vědy jako studijní obor jsou horkou novinkou a na univerzitách je zatím najdeme jen výjimečně, opak je pravdou. V posledních letech vznikly na celé řadě světových, ale i evropských univerzit desítky studijních programů, kurzů, nebo třeba letních škol, kde je možné získat vzdělání v této oblasti.

8. 6. 2022

Právě na základě tohoto trendu vznikl v rámci DARIAH projekt tzv. Registru kurzů. Hlavním cílem bylo nejen ukázat potenciálním zájemcům o Digitální humanitní vědy, jaké jsou možnosti studia v této oblasti, ale také propojit vyučující či lektory z těchto programů.

Díky této databázi (která je aktualizovaná samotnými lektory), se mohou nejen studenti, ale také vyučující inspirovat studijními programy i jejich kurikuly v zahraničí a zjistit v čem jsou jednotlivé programy unikátní, nebo naopak podobné.

Pokud by vás zajímalo, jak se Digitální humanitní vědy učí u nás i ve světě, nebo byste věděli o kurzu, který ještě součástí databáze není, navštivte určitě web Course Registry. Kurzy je možné prohlížet dle zemí, formy programu, jazyka, či dokonce dle konkrétních disciplín, kterým se jednotlivé programy věnují.

DH COURSE REGISTRY


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info